Stichting Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers maakt ernstig of chronisch zieke kinderen of kinderen die moeten leven met een lichamelijke of verstandelijke beperking, voor één dag piloot. We laten ze een echt vliegtuig besturen!

We doen dat vanaf 14 vliegvelden in Nederland. Op deze velden organiseren we grote Hoogvliegerdagen waarop we tussen de 25 en 75 kinderen laten vliegen. In haar 10-jarig bestaan heeft Stichting Hoogvliegers op deze manier bijna 10.000 kinderen en hun families een geweldige dag mogen laten beleven. 

Doneer nu

Een dag waarop de zorgen even naar de achtergrond verdwijnen en niet een ziekte of beperking, maar een unieke belevenis en prestatie centraal staat. 

Voor kinderen die alleen liggend vervoerd kunnen worden beschikt Stichting Hoogvliegers over een eigen ambulancevliegtuig. Kinderen die zwaar lichamelijk gehandicapt zijn kunnen vaak niet in een normale auto- of vliegtuigstoel zitten. Ze zitten in een aangepaste rolstoel, maar die rolstoel kan helaas niet mee in een klein vliegtuig. Daardoor blijft vliegen voor hen normaal gesproken buiten bereik. Om vliegen voor deze kinderen toch mogelijk te maken heeft Stichting Hoogvliegers enkele jaren geleden een ambulancevliegtuig aangeschaft. Het vliegtuig is in de speciale vrolijke kleuren gespoten van onze mascotte Ko Piloot.

Stichting Hoogvliegers drijft op de ca. 700 betrokken en bevlogen vrijwilligers. Zij ontvangen de hoogvliegers, zorgen voor de boarding, begeleiden de hoogvliegers en hun familie naar de vliegtuigen, zorgen dat alles op foto wordt vastgelegd, etc. De piloten (veelal beroepsvliegers) stellen hun vrije tijd, helikopter of vliegtuig beschikbaar.  

Een bijzondere groep vrijwilligers wordt gevormd door de vele truckers die aan de stichting verbonden zijn en de kinderen en hun familie met mini-truckruns van de ontvangstlocatie in konvooi en onder begeleiding naar het vliegveld brengen. Op sommige vliegvelden is er ook gelegenheid voor een runway-run waarbij we met alle beschikbare voertuigen met kinderen en hun familie een rit over alle start- en landingsbanen maken.

Personen die hier zeker niet onvermeld mogen blijven zijn onze ambassadeurs: André Kuipers (Astronaut European Space Agency) en Coen Swijnenberg (DJ Radio 538). Beide hebben hun naam aan Stichting Hoogvliegers verbonden en brengen de stichting en wat we doen onder de aandacht, waar en wanneer ze ook maar kunnen.

Stichting Hoogvliegers draait volledig op basis van vrijwilligers en is voor haar activiteiten afhankelijk van sponsoring en donaties. Ons doel is om elke ontvangen euro met een Hoogvlieger de lucht in te laten gaan. Stichting Hoogvliegers is CBF gecertificeerd en geregistreerd bij het ANBI.

Voor meer informatie over Stichting Hoogvliegers en (heel veel) foto’s van alle grote Hoogvliegerdagen, zie www.stichtinghoogvliegers.nl