Goed voorbereid aan de start

Sta goed voorbereid aan de start van de eerste Mobility Service Airport Night Run. Hier lees je alles wat je moet weten over het programma, parcours, startwaves en (openbaar) vervoer voor zaterdag 16 september.

PROGRAMMA ZATERDAG 16 SEPTEMBER

Het programma van de eerste Mobility Service Airport Night Run op zaterdag 16 september:

Tijd Activiteit Locatie 
20.00 – 21.30 uur Ophalen startnummers Airport Eelde 
21.15 uur Start warming-up Airport Eelde
21.30 uur Start eerste wave Airport Eelde 
21.45 uur Start tweede wave Airport Eelde
22.00 uur Start derde wave Airport Eelde
22.15 uur Start vierde wave Airport Eelde
22.30 uur Finish eerste loper Airport Eelde 
22.35 uur Afterparty Airport Eelde
23.30 uur Finish laatste loper Airport Eelde 

Onder voorbehoud van wijzigingen.

STARTNUMMERS

Startnummers worden niet thuisgestuurd, maar kun je op zaterdag 16 september ophalen onze infodesk. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen per mail de indeling van de startwaves. De verdeling van de startwaves wordt toegekend door de organisatie. Houd de mail bij de hand (uitgeprint of smartphone) bij het ophalen van jouw startnummer. De startwave en starttijd staan ook geprint op het startnummer. Je mag altijd in een latere wave starten om samen met een vriend of vriendin te lopen. Dit hoef je niet vooraf bij het wedstrijdsecretariaat te wijzigen. In een eerdere startwave starten is niet toegestaan.

BEREIKBAARHEID GRONINGEN AIRPORT EELDE

Openbaar vervoer

Wij adviseren iedereen om met openbaar vervoer te reizen. Groningen Airport Eelde is uitstekend bereikbaar met de bus. Tot middernacht rijden er elk uur bussen van bushalte Eelde, Oosterbroek naar Centraal Station Groningen. Bekijk 9292ov.nl voor actuele reistijden.

Auto

U kunt gratis parkeren bij de Bloemenveiling vlak bij Groningen Airport Eelde. Dit is op 400 meter afstand van het evenement.

Toeschouwers

Voor toeschouwers is het mogelijk om de deelnemers aan te moedigen bij de start, verzorgingspost (5 km) en vanaf de accommodatie van de luchthaven (met uitzicht op de landingsbaan). Op het evenemententerrein is catering aanwezig. Houd er rekening mee dat u te gast bent op een luchthaven en niet het terrein van de luchthaven mag betreden.

GRATIS TASSENAFGIFTE

Zaterdag is er gratis tassenafgifte voor deelnemers. Zorg dat je tijdig jouw tas weer ophaalt. Er is geen kleedgelegenheid aanwezig.

PARCOURS + KORTERE ROUTE

Het parcours brengt jou over een donkere route rondom Groningen Airport Eelde. Deelnemers kunnen tijdens de loop beslissen om een verkorte route van 7,5 km of 5 km te nemen.

Splitsing 1: kies hier na 1,5 km de verkorte route om na het eerste deel bos door te gaan naar de luchthaven.

Splitsing 2: kies hier na 6,5 km de verkorte route om na het eerste deel luchthaven door te gaan naar de finish.

VERZORGING ONDERWEG

Er staat na vijf kilometer een verzorgingspost Hier wordt water aangeboden.

AFTERPARTY

Na de finish wacht een unieke herinnering op jou en op de luchthaven is een heuse afterparty.

WEERSVERWACHTING DOOR NOORDERWEER

KLEDINGVOORSCHRIFT

Om jouw kleding af te stemmen op het weer kun je onderstaande tabel gebruiken. Deze richtlijnen geven aan algemene indicatie van weerstemperatuur en bijpassende kleding. Houd rekening met de dalende temperatuur in de avond en neem altijd een extra setje kleding mee.

Temperatuur

Bovenlichaam

Onderlichaam

> 17 graden

(mouwloze) top

short

11 tot 16 graden 

shirt / longsleeve

short / (driekwart) tight

5 tot 10 graden

longsleeve evt. mouwloze basislaag 

tight

SHIRT

Een afbeelding van een shirt op jouw startnummer laat zien dat jij een shirt hebt besteld. Dit shirt kun je bij de helpdesk ophalen. 

GENIETEN!

De Airport Night Run is vooral om te genieten! Kijk rond, maak selfies en zwaai met je handen bij de afterparty. Deel jouw foto's op social media met #airportnightrun. Na afloop maken we een gave compilatie in ons terugblikmagazine.